Projectes

Nou projecte (abril 2010)

Aixequem el sostre! és el nom de la nostra nova campanya de recaudació de fons, que es dedicarà a la reparació del sostre de l’edifici A del col·legi de les “Escolapias” de Diembereng.

També val la pena llegir els missatges de la directora del col·legi, Merie Diatta, i d’una voluntària actualment allà, Alys Samson.

Projectes futurs

 1. Treballar per continuar amb els apadrinaments/beques (100 € anuals) que permeten pagar l’escolarització d’un nen/a durant un curs escolar (material, sous del professorat, etc.) .
  És important que els col·laboradors es comprometin a mantenir la seva donació durant quatre anys per tal que els nens puguin continuar l’educació secundària.
 2. Fomentar la pesca
  La nostra il·lusió és poder facilitar mitjans de subsistència per a dues famílies de Djembereng. Cada família està formada per deu persones. La nostra proposta consisteix en comprar una petita embarcació de motor que permeti a les dues famílies pescar al riu Casamance. Les famílies es fan càrrec de la barca i de les xarxes i subministren peix de manera regular al professorat per tal que puguin complementar la seva dieta basada en arròs. El pressupost de la barca i de les xarxes és de 2.200 €, una quantitat modesta que esperem poder reunir. Pots col·laborar fent un ingrés al compte de l’ONG Kasamu Aku Projectes:La Caixa 2100 – 0968 – 96 – 0200109992

  Indica al full de l’ingrés la paraula BARCA per assegurar la destinació de l’aportació. Si no vols que la teva aportació sigui anònima, no oblidis escriure el teu nom.

 3. Electrificar totes les aules de l’escola.
  Ens agradaria poder instal·lar un endoll a cada aula per poder endollar ordinadors, radiocasets, projectors, etc.
 4. Instal·lar armaris: L’ONG Mans Unides ha finançat una aula d’ordinadors, una biblioteca i una sala de professors. Ens agradaria poder col·laborar en la instal·lació d’armaris amb caselles per als professors. Aquesta activitat, de retruc, donaria feina als artesans de la zona.
 5. Dotar un fons de llibres de text per a l’aula. Els llibres de text són tan cars com a Espanya: un preu desorbitat per a Senegal! Actualment hi ha un llibre per a cada 10 nens. El nostre objectiu és que hi hagi un llibre per a cada dos nens a les assignatures principals (matemàtiques, lectura, etc.).

Projectes realitzats

 • Apadrinaments/beques: 100 € anuals que permeten finançar l’escolaritat d’un nen/a durant un curs escolar (material, sou del professorat, etc.)
 • Enviament de material escolar i sanitari (tant donat per voluntaris com comprat amb els nostres fons):
  • Mitjançant la Caravana Solidària el 2007 i el 2008, enviament de 15 i 20 caixes de material
  • A través de particulars voluntaris que han viatjat a la Casamance
  • Adquisició de 32 mantes per a  l’internat de Djembereng arran de l’onada de fred que ha patit la zona durant l’hivern de 2009

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *


*